HTML

Virtus 3/8: A világháború 3.

2009.09.29. 08:55 | Virt02 | Szólj hozzá!

A HÁBORÚ VÉGE

  1. Bár a Gonosz Tengely minden hadszíntéren előrenyomult, a tagok ereje lankadni látszik. A Hin-urt kénytelen mindenhova saját expedíciós csapatokat küldeni erősítésként. Még Afíria déli részén is megjelennek.
  2. Egyre jobban repedezik a Tengely. Kiderül, hogy Krivda is, aki már korábban is a Zimovoj terjeszkedést szorgalmazta, tulajdonképpen a Hin-urt bábja (Piri nénő volt az összekötő). Hatalomváltás történik a Zimovojnál, Krivda a harcokban meghal, a Zimovoj kilép a Tengelyből, a Hin-urt azonnal megtámadja.
  3. Szinte ugyanez történik az ogúzoknál is: Abu-Nar hatalomvágyból mindenre képes volt.
  4. Még talán a szittyák tartanak ki a legjobban Homel mellett, főleg persze a fekete szittyák. Most szinte egyszerre harcolnak minden többi nép ellen, de ott is egyre erősebb  a békevágy.
  5. Valamennyi nép vezetője megjelenik Homel titokzatos barlangpalotájában, hogy tárgyaljanak. Különböző kijáratokhoz érkeznek, de mindegyiküket csontvázak támadják: ez valójában Homel csapdája. Az eddig ingadozó vezetők számára is nyilvánvaló, hogy Homel világhatalmat akar, amelyben a szövetségesei számára sem jut hely. Zsiva (Zimovoj - morozka), III. Liventika (szittya - páncélos lovas), Abu-Nar, Ubuel (Punt - helytartó), Zin-gusz (csin - nojon), Konteotl (onka - kacika), Norna (nord - valkűr) miután összetalálkoznak (Piri nénőt már a külső termekben megölik) elpusztítják Homelt és testőreit. Abban a pillanatban az összes Hin-urt egység, bárhol is legyen a bolygón, porrá válik. A háborúnak VÉGE!
     

A háborúnak vége ugyan, de a hét nép nehezen tud megállapodni egymással a területekkel kapcsolatban. Térjenek vissza a háború előtti állapothoz? De akkor a Puntnak fel kellene adnia Falakandu szigetét is, a csineknek meg a kelet-azáliai támaszpontjait. Az ogúzok megtartanák a közép-afíriai új telepeiket, vagyis egészen közel kerülnének Punthoz, a szittyák a Hin-urt területen vitatkoznak, még egymással is, az onkák beleszólnak, mert hiszen - ahogy a háborúban kiderült - Améria északnyugati csücskében is a Hin-urt volt az úr, s arra a területre ők tartanának igényt, jóllehet számukra elviselhetetlen az az éghajlat. Gőzerővel folyik tehát a hidegtűrő inut nép betagozása az Onka Birodalomba, amely azonban azt jelentené, hogy Améria északi és déli része is onka lenne, s ezzel a legnagyobb területű birodalommá lépne elő… Szinte a csak a nordok és a Zimovoj, e két békésebb faj nem vesz részt ezekben a vitákban. A Zimovoj ismét magába fordul - bár már nem annyira elzártan, mint korábban, a nordok pedig újfent az evéshez fordulnak :) nem gondolva arra, hogy az onkák ilyen mértékű terjeszkedése miatt előbb-utóbb ők is "útban lesznek" a birodalomnak Amériában…
 

A bejegyzés trackback címe:

https://virtus.blog.hu/api/trackback/id/tr11414799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása