HTML

Virtus 2/9: A történet

2009.09.15. 07:36 | Virt02 | Szólj hozzá!

Történet, hadjáratok

Bevezető videó: Az onka birodalom a virágkorát éli. Van elég élelem, van elég ember, van elég hely: nem szükséges sem fejlődni, sem új területeket meghódítani. Ám bizonyos próféták kezdik hirdetni, hogy nemsokára vége az aranykornak, jön a vaskorszak, méghozzá kívülről: hiába hisszük azt, hogy ott kint nincs semmi, hamarosan idegenek fognak érkezni, méghozzá nem is egy csoport, hanem kettő vagy akár három. Ez az istenek büntetése a tunyaságért! Ez ostobaság és lázítás, reagál az uralkodó. "Odakint nincs semmi, csak a víz és a halak. Lehet, hogy az istenek haragusznak ránk a valamiért, de majd kiengeszteljük őket. Minden családból egyvalakit feláldozunk nekik!" Éppen most, amikor minden katonára szükségünk lesz, amikor jönnek az idegenek? "Nem jönnek idegenek, mert nem is léteznek." Az uralkodó rendeletére elkezdődnek az emberáldozatok, de igen sok család elmenekül, főleg északra a birodalom határain túlra, ahol csak vademberek laknak.

Nord hadjárat:
1. pálya:    A nordok északról jönnek, a jeges, havas tájról. Egy előörsöt küldtek előre, de az nem jelentkezik. Pedig innen el kell menniük, mert az idegen táj lényei támadják őket. Meg kell találni az előőrsöt.   
2. pálya:    Az előőrs elmeséli, hogy a hegyeken túl nyugodalmasabb vidék kezdődik. Igaz, már lakott: messziről látták a táborhelyüket. Végre egy komoly harc, örül a nord vezető: keressük meg azt a tábort.   
3. pálya:    Harc az onkákkal, amíg az onka főnökhöz, Csanekéhez nem érnek.   
4. pálya:    Kiderül, hogy ez az onka csapat tulajdonképpen elmenekült a birodalomból, s a reguláris sereg már itt is van, hogy elfogja őket. A nordok, és Csaneke együtt harcolnak az onka csapatok ellen.   
5. pálya:    Baldr és Csaneke elindul, hogy békét kössön Patekatl kacikával. Közben vademberek, krokodilok, és reguláris onka csapatok. Szerencsére Csaneke néhány onka harcost meggyőz arról, hogy békét kötni jönnek.    

Videó: A nordok és az onkák fegyverszünetet kötnek. A nordok berendezkedhetnek a senki földjén, az onkák pedig délre vonulnak (visszafogadva a menekülteket), hogy erőt gyűjtsenek. Kell is, mert jön a hír: délkeleten idegen csapatok szálltak partra.

Punt hadjárat:
1-5. pálya    A puntiak egyszerre két sereggel érkeznek délkeleten és délen. Kezdetben nincs összeköttetés közöttük, sőt Punttal sem. Amint ez meglesz, nagy erővel támadnak és haladnak északnyugatra.   

Videó: Az onkák még kitartanak, az uralkodó átadja a hatalmat a hadvezérnek. Vita folyik, hogy kössenek-e szövetséget a nordokkal. Végül a kérdést az dönti el, hogy megérkezik a hír: a nyugati tengerparton újabb ismeretlen csapatok bukkantak fel. Éppen ahogy megjósolták: egyszerre három ellenség támadja az Onka Birodalmat.

Csin hadjárat:
1. pálya    A csineknek először Ha-Va szigetét kell meghódítaniuk, hogy onnan támadhassák a szárazföldet, ám az a hely tele van vademberekkel, szellemekkel.   
2-4. pálya:    A csinek felváltva küzdenek az onkákkal, illetve a harcba bekapcsolódó nord csapatokkal.   
5. pálya:    A csinek és a Punt hadserege találkozik Améria középső részén és szövetséget kötnek.   

Videó: Az onkák tanácskoznak, jelen van Baldr is. Megegyeznek abban, hogy a Punttal és a csinekkel nem lehet békét kötni, még akkor sem ha területeket ajánlanának fel a lakatlan részeken (ahogy a nordokkal történt), mivel mindkét ellenség most már a teljes megsemmisítést, az Onka Birodalom végét akarja, hogy aztán felosszák kettejük közt Amériát. Nincs más hátra, mint hogy az onkák is a végsőkig harcoljanak.

Onka hadjárat:
1. pálya:    Baldrnak át kell jutnia az ellenséges vonalakon, hogy visszaérjen a nordokhoz, és megvigye a hírt: a nordok újra hadba lépnek az onkák oldalán a csin-Punt koalíció ellen.   
2-5. pálya:    Az onkák harcolnak Punt és a csinek ellen.   
+1  pálya:    Az ellenség elérte és körbezárta az onka fővárost. Az onkáknak belülről, a megérkező nordoknak kívűlről kell megsemmisítenie az ellenséget.   

Videó: Az onkák és nordok győzelmet aratnak. Legyőzik a teljes Punt expedíciós sereget és a csineket is. Az Onka Birodalom tehát egyelőre fennmaradt, sőt a háború hatására reformok kezdődtek. A nordok folytathatják a letelepedést északon. De mindkét nép tudja, hogy a háborúk korszaka még nem ért véget…
 

A bejegyzés trackback címe:

https://virtus.blog.hu/api/trackback/id/tr31382778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása