HTML

Virtus 1/9: A történet

2009.09.07. 08:44 | Virt02 | Szólj hozzá!

Történet/hadjáratok (1+4x7+1):

Bevezető videó: (narrátor) Valaha, réges régen egy nép különböző törzsei lakták a végtelen sztyeppét. (A szittya tábor, épületek, asszonyok, gyerekek játszanak, íjászok célba lőnek) A két legnagyobb törzs egyike a fehér-szittyák voltak, amelynek történetünk idején az ifjú Liventika volt a fejedelme. (Liventika díszes ruhában a jurtája előtt ül, mosolyog. Barna hajú, huszonéves, gyenge arcszőrzete van.) A másik törzset, a fekete-szittyákat viszont a kemény harcos, ám a végletekig hataloméhes Horhos vezette. (Horhos a fekete lován ül, teljes fegyverzetben és fejedelmi díszben: kb. negyvenéves, fekete hajú és szakállú, arcán forradás, keményen néz.) Bár a sztyeppén béke honolt, sokan érezték, hogy ez törékeny béke, a szittyák egy fejedelem alatti egyesítése miatt hamarosan vér fog folyni. (Kis szünet, a látószög felemelkedik a látóhatár felé.) Az öregek úgy tartották, hogy a mesebeli sztyeppei szörnyek, amelyekkel manapság már csak az anyák ijesztgetik rosszalkodó gyereküket, valóban léteznek, ott vannak valahol a látóhatáron túl. A táltosok néha nyugtalanul figyelték a messzeséget: vajon ott vannak a szörnyek - vagy esetleg már közelednek is...?

Szittya hadjárat
0. pálya    Bevezető, oktató pálya. Nincs ellenség, a cél, hogy megtámadjuk az átokfát, amely a pálya túlsó sarkában, hegyek között van. Fel kell deríteni tehát az egészet, valamint kifejleszteni mindent, főleg a Turul íjászt, mivel csak ezzel lehet - átrepülve a hegyek fölött - megtámadni az átokfát.   
1. pálya    Liventika, a fehér-szittyák fejedelme, és Horhos a fekete-szittyák vezére egy elhagyatott helyen találkoznak, hogy eldöntsék ki legyen a szittyák vezetője. Horhos az agresszívebb, látszik rajta, hogy mindenre képes a hatalomért. Ultimátumot ad Liventikának: ha nem adja szépszerével a vezérséget, akkor elveszi erővel. A vita hevében fegyvert ránt és megtámadja Liventikát, aki csak védekezik, nincs ínyére a vérontás. Végül a kísérők lépnek közbe. Horhos átkozódik és közli, hogy a csapatai elindultak a fehér tábor felé, s ha szépszerével nem, hát harc árán szerzik meg az egyeduralmat. Liventikának tehát haza kell jutnia farkasok, medvék, rablók között, még mielőtt az ellenség megtámadja a mit sem sejtő táborát és lerombolja a vezéri jurtát.   
2-6. pálya    Folyik a harc a két nép között. Ügyességi pályák: Pilis apónak, a sámánnak el kell jutnia a Tetejetlen fához, hogy beszéljen az istenekkel (esetleg: innentől kezdve van tündér a szittyáknál). Csete elindul megkeresni Csörszöt, hogy így megszerezze a Lángnyilas kocsi építésének titkát (addig az nem elérhető).   
7. pálya    El kell foglalni Horhos táborát. A végső pillanatban megjelenik Horhos és közli, hogy szövetséget kötött a sztyeppei szörnyekkel, a Hin-urttal. "Hát léteznek? Nem csak a mesében?" - kérdezi Liventika. "Majd megtapasztalod, hogy mennyire léteznek!" - vigyorog gonoszul Horhos. Valóban előtűnnek a pálya szélén. Bár Horhos fekete-szittyái átállnak Liventikához, mert nem akarják a gonoszt szolgálni, a szörnyek olyan erőseknek tűnnek, hogy a szittyák visszavonulnak.   

Hin-urt hadjárat
7 pálya    A Hin-urtot irányítva, Horhos és Bankus, a mókár vezetésével le kell győzni a szittyákat. Még a Tetejetlen fát is el kell foglalni. A végén totális a győzelem, ám Horhos aggódik: "Liventika eltűnt. Valahol bujdosik." De Bankust nem érdekli: "Bárhol is van, a szittyáknak végük. Ők is sztyeppiek mint mi, és mégis ellenünk fordultak, megtámadták az Átokfát stb. Pedig társak lehettünk volna, és közösen foglalhattuk volna el az egész világot. De most elfoglaljuk mi magunk! Vigyázz világ, jön a Hin-urt!"   

Ogúz hadjárat
1. pálya    Az ogúzokat a saját szörnyeik akarják elpusztítani. El-Hakim, a mágus valamint rengeteg dzsinn. Az ogúzoknak egyelőre csak emberi harcosai vannak, miután az összes dzsinnt sikerül megölni, közli El-Hakim, hogy mostantól az emberek szolgálatába áll. Innentől kezdve tudnak az ogúzok mágusokat és dzsinneket létrehozni.   
2. pálya    Habil, a dervis, hegyek között, vadállatoktól, rablóktól támadva hazafelé igyekszik az ogúzokhoz. Ő messziről látta a szittyák és a Hin-urt közti csatát, és tudja, hogy most a saját népe sem menekülhet el a harc elől, figyelmeztetnie kell őket. Már mindenfelé csontvázak állják az útját, amely a Hin-urt erősödő jelenlétére utal.   
3-7. pálya    Az ogúzok harcolnak a Hin-urttal. Közben pl. meg kell védeniük a szent meteorkövet, vagy éppen az obszervatóriumot, hogy azzal szemmel tarthassák az ellenséget stb. Az utolsó csatában megölik Horhost, ám előjön Bankus, és közli, hogy nem Horhos volt itt a lényeg, és nem is ő, hanem Homel-Otir, a nagy sztyeppei gonosz szellem, őt pedig úgysem lehet legyőzni.   

Zimovoj hadjárat
1. pálya    Megjelenik a bujdosó Liventika. Zsiva, a morozka bukkan rá. El kell vezetnie a Zimovoj területre, hogy szövetséget köthessenek a Hin-urt ellen, amíg a szittyák újra összeszedik magukat. Útközben farkasok, medvék, csontvázak.   
2. pálya    A Zimovoj egyelőre nem érti miért lenne ellenség a Hin-urt (úgy érzik, inkább hozzájuk fűzi valamilyen rokonság, és nem az emberekből álló szittyákhoz, vagy ogúzokhoz. Sőt éppen az ogúzokkal kerülnek konfliktusba. A helyzetet Uszúdának, a babajagának kell megmentenie, akit el kell vezetni az ogúz városba. Segítője Zsiva, a morozka, aki mindenkit lefagyaszt (megölniük nem szabad senkit, hiszen ők békét akarnak kötni.)   
3-7. pálya    A Zimovoj harcol a Hin-urttal. Végül sikerül megölniük Bankust...   
+1 pálya    A pálya közepén a hatalmas Hin-urt központ. Három oldalról kell támadni, egyszerre irányítva a szittyákat, az ogúzokat, és a Zimovojt. Végül el kell pusztítani az Átokfát, amelyben Homel-Otir van. Ezt kizárólag a három hős együtt teheti meg. Zsivának le kell fagyasztania, Habil (vagy El-Hakim) se álljon tétlenül :), a döntő csapást pedig Liventikának kell megtennie. Ezzel a Hin-urt, a Gonosz véglegesen elpusztul. GYŐZELEM!!! 


Megjegyzés: ebben a verzióban a négy faj képviselői sorrendben jelennek meg, pl. az ogúzokat csak az ogúz hadjáratban látjuk először stb. Ebből következik, hogy a később megjelent fajok egyre kevesebb alkalommal szerepelnek a tör­ténetben: valamennyit hét alkalommal irányítjuk ugyan, de amíg a szittyák 14 pályán ellenfél, a Hin-urt 10-en, addig az ogúzok csak egyen, a Zimovoj pedig egyen sem! Ez nem gond, ha tartjuk magunkat a Virtus eredeti célkitűzéséhez, hogy a finnugor/sztyeppei emberek és szörnyek bemutatása a célja.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://virtus.blog.hu/api/trackback/id/tr601365235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása