HTML

Virtus 3/7: A világháború 2.

2009.09.24. 09:59 | Virt02 | Szólj hozzá!

A VILÁGHÁBORÚ KIFEJLŐDÉSE

  1. A Punt Birodalom, felismerve, hogy a csineknek milyen jól funkcionál Ha-va szigete egyfajta előretolt bázisként, hasonló helyzetet akar kialakítani. Most nem Közép-Améria felé terjeszkedik, hanem a délebbre fekvő kicsiny Falakandu szigetet akarja elfoglalni, amely fontos bázisa lehet egy majdani újabb expedíciós seregnek.
  2. Annál is inkább van erre esély, mert az Onka Birodalomnak saját magával, pontosabban az egyre jobban önállósodó apakokkal támadt gondja. Vintu vezetésével ugyanis Észak-Améria már olyan erős lett, hogy nemcsak az Onka Birodalomtól való függetlenedés a célja, hanem az egész Amériát magában foglaló, és apak vezetésű Új Birodalom létrehozása.
  3. A csinek, miután Azáliából teljesen, és véglegesen kiszorultak, észak felé kezdenek terjeszkedni. Viszonylag könnyű dolguk van, mert a Hin-urt területet őrző fekete szittyák is elégedetlenek az eddigi határőri szerepükkel. Ellenállnak ugyan a csin támadásoknak, de egyre inkább azért, mert a Hin-urt területet a magukénak tekintik.
  4. Zimovoj csapatok vonulnak keletre, a Hin-urt területre. Az itteni fehér szittyák ezt a korábbi szerződés megszegésének tekintik, a fekete szittyák viszont átengednék a korábbi tiltott terület nyugati felét a Zimovojnak. Mivel az ogúzok is támogatják a tiltás feloldását (és amúgyis északra terjeszkedtek), a Zimovoj és a fejedelemmé választott fekete szittya vezető, Tarhan kimondják a Hin-urt terület használatba vételét. Ezzel egyszersmind újra létrejött a szittya-ogúz-Zimovoj szövetség - ám ezúttal nem védekező, hanem egyértelműen támadó szándékkal.
     

A GONOSZ ISMÉT SZÍNRELÉP

  1. A volt Hin-urt terület északkeleti csücskében, a zord senkiföldjén találkozik a négy szövetséges hadvezér, az ogúz Abu-Nar (mágus), a Zimovoj Krivda (babajaga), a szittya Inimar (páncélos lovas), és az észak-onka Vintu (kacika). Valamennyi az azonnali támadás, és a minél nagyobb területi hódítások pártján áll. Nézeteltérés csak a fővezér kérdése körül támad, valamennyien aspirálnak erre a posztra. A vita közben megjelenik a Hin-urt Piri nénő (boszorkány), és elégedetten látja, hogy már valamennyiüket megszállta a gonoszság. Közli velük, hogy a fővezérséget egyikük sem veheti át, mert az csak egyvalakit illethet. Éppen ideje már megkeresni, mert őt a gonosz remény élteti. A vezéreknek tehát meghatározott idő alatt meg kell találniuk ezt a vezetőt, aki nem más mint Horhos és Piri nénő sarja (Horhos nagyon részeg lehetett annak idején :), és éppen akkor született, amikor az Átokfát és benne Homel-Otirt elpusztították. A Gonosz Lélek onnan származott át beléje. Most, hogy megtalálták egy fagyott északi szigeten Arázia és Améria találkozásánál, Homel (páncélos lovas, de mókár tulajdonságokkal) egyszeriben visszanyeri a Főgonosz, Homel-Otir tulajdonságait és hatalmát. Hirtelen mindenfelé Hin-urt lények és objektumok bukkannak elő: bár elpusztították ezeket annak idején, most mégis valamennyi újra visszatér. Megkezdődnek a harcok.
    Ám a gonosz szövetség máris módosul. Vintu lassan rájön, hogy a színfalak mögül eddigi is a Hin-urt támogatta őt, ezért sikerült elérnie mindent. Megpróbál kilépni a gonosz szövetségből, ezért a Hin-urt azonnal benyomul északnyugatról Amériába. Északkeleten a nordok vannak még, délről pedig az Onka Birodalom támadja. Végül Vintu önfeláldozása helyreállítja az északi és a déli onkák egységét, egyszersmind visszaáll a szerződéses nord-onka viszony. De a Hin-urt továbbra is támad, ki tudja milyen tartalékai vannak az északnyugati félszigeten, amely határos az aráziai Hin-urt területtel.
  2. Nagy erejű ogúz támadás Afíriában dél felé, hamarosan már szinte a Punt szigetet ostromolják. Punt minden csapatot ide vezényel, még Azáliából is, ahol a csinek most előretörhetnének…
  3. …de ők maguk is védekezésre kényszerülnek a saját földjükön: északról Hin-urt és szittya csapatok vonulnak dél felé.
  4. A Zimovoj ugyanakkor nyugat felé terjeszkedik, a nordokat támadják, akik most újra Amériába szorulnak szinte, de ott, onka segítséggel, megállítják a Zimovojt.

A bejegyzés trackback címe:

https://virtus.blog.hu/api/trackback/id/tr881403589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása