HTML

Virtus 3/6: A világháború 1.

2009.09.23. 10:11 | Virt02 | Szólj hozzá!

A VILÁGHÁBORÚ ELŐTT
Évek teltek el az Amériai Háború óta. A Punt és a csinek, miután a teljes expedíciós hadseregük megsemmisült a harcokban, a sebeiket nyalogatják. Bár egyelőre senki sem gondol nyíltan újabb háborúra és területfoglalásra, az ogúzok szépen lassan terjeszkednek szinte minden irányba, a szittyák között is kezdik mondogatni, hogy miért tiltott még mindig a korábbi Hin-urt terület, miért nem népesítik be. Állítólag még egyes Zimovoj körökben is felmerültek efféle gondolatok. Az Amériai Háború hatása volt az is, hogy a Virtus lakóinak többsége immár tisztában volt a hét nagy birodalom létezésével, amelyek uralták a bolygót, és egyes stratégák már globális méretekben kezdtek gondolkodni és tervezgetni. Punti kalmároktól szerzett, lemásolt, ellopott (gyakran igen kezdetleges) Virtus-térképek találhatók már valamennyi hadvezéri tervasztalon.

A VILÁGHÁBORÚ KEZDETE

  1. Vintu, a feltörekvő apak vezér, aki az Onka Birodalomban nevelődött, viharos gyorsasággal emeli az észak-amériai apak és egyéb törzseket magasabb fejlettségi szintre. Az Onka Birodalom hallgatólagosan elismeri a szervezkedést, mert ezzel saját hatalmát látja terjeszkedni, s emiatt még azt is eltűri, hogy Vintu a nordokat lassan északra szorítsa - jóllehet a nordok egy korábbi szerződés szerint jogszerűen telepedtek ott le.
  2. Ogúz csapatok Arázia nyugati csücskében már nemcsak a kelt törzseket támadják, de a tenger felől egyre északabbra hatolva, ősi nord földeket foglalnak el.
  3. A csinek keletről, Ha-Va szigetéről indítanak expedíciót Azália keleti részére, amely bár névleg Punt terület, valójában csak papunok lakják. A puntiak természetesen nem nézik jó szemmel: csapatokat küldenek Azáliába - mintegy erőpróbaként a hosszú békeévek után.
  4. A nordok lassan kiszorulnak Amériából, szinte már csak az ottani északi szigeteken, illetve a Szkand- félszigeten vannak biztonságos, meg nem támadott településeik. Egyes nord vezetők, miután egyre keletebbre kénytelenek vonulni, Zimovoj területeket foglalnak el. Egyszeriben kirobban a Zimovojban az önkéntes elzártság hosszú évei alatt lappangott feszültség és harci vágy.

A bejegyzés trackback címe:

https://virtus.blog.hu/api/trackback/id/tr711401294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása